...n-au mai văzut pe nimeni decât pe Isus
Marcu 9,8

 Reactualizat: 21.06.2021

Adorarea / Închinarea   
 

 O analiză critică a Hillsong Church

HTML

PDF

 1. Închinarea în secolul 21: Introducere

HTML

PDF

 2. Închinarea în secolul 21: Ce este închinarea (adorarea)?

HTML

PDF

 3. Închinarea în secolul 21: Serviciul divin schimbat în Noul Testament

HTML

PDF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
  3. Închinarea în secolul 21: Serviciul divin schimbat în Noul Testament - Dirk Schürmann/Stephan Isenberg

 

   Vrem acum să analizăm cum s-au schimbat serviciul divin şi închinarea în Noul Testament, spre deosebire de Vechiul Testament. Este extrem de important să realizăm că a avut loc această schimbare. De ce? Pentru că susținătorii unui slujiri muzicale în biserică argumentează în principal cu pasaje biblice din Vechiul Testament. Evident ei au trecut cu vederea faptul că serviciul divin nou-testamentar este diferit de cel din Vechiul Testament.

 

 

mai mult... DOWNLOAD (PDF)

  2. Închinarea în secolul 21: Ce este închinarea (adorarea)? - Dirk Schürmann/Stephan Isenberg

 

   În capitolele următoare vom analiza ce este închinarea în esența ei cea mai profundă și care ar trebui să fie conținutul închinării plăcute lui Dumnezeu. Pe lângă aceasta vom prezenta și cântări, pe care le considerăm exemplare pentru textele de închinare „în adevăr”.

 

mai mult... DOWNLOAD (PDF)

  1. Închinarea în secolul 21: Introducere - Dirk Schürmann/Stephan Isenberg

 

   Introducere

  

   Pare să fie înrădăcinat în conștiința omului faptul că trebuie să se aducă veneraţie unui Dumnezeu sau unei ființe superioare. Veneraţia adusă lui Dumnezeu depășește veneraţia adusă ființelor umane și este denumită adorare. Chiar și în religiile păgâne naturale, oamenii aduc într-o anumită formă închinare la diferiți zei. În iudaism, adorarea adusă lui Dumnezeu stătea în mod deosebit în legătură cu serviciul jertfelor.

 

   Considerăm că suntem datori să explicăm tinerei generații de ce chiar și astăzi mulți creștini serioși, care nu sunt deloc de ieri, resping forma modernă de închinare și sunt foarte îngrijorați din cauza evoluțiilor.

 

   În comentariile noastre ne vom abține pe cât posibil de la a menționa nume de trupe de muzicieni sau festivităţi. Dorim să analizăm numai din punct de vedere faptic, dacă acest mod nou de a aduce închinare lui Dumnezeu este cel în care avem Cuvântul lui Dumnezeu de partea noastră și să arătăm care dintre aceste moduri considerăm că este în conformitate cu Scriptura.

 

   În principiu nu respingem muzica cu instrumente. În multe ocazii, apreciem foarte mult cântatul în comun și muzica de bucurie și credem că muzica poate fi folosită în multe locuri pentru slava lui Dumnezeu și că poate exista loc pentru aptitudinea naturală de a face muzică.

 

mai mult... DOWNLOAD (PDF)

  O analiză critică a Hillsong Church - Stephan Isenberg

  

Doresc să ofer aici câteva informații de fond despre Hillsong Church. Vă prezint aici impresiile mele culese dintr-o mulțime de articole, videoclipuri și mesaje de la Carl Lentz și Freimut Haverkamp, doi dintre cei mai influenți pastori ai Hillsong Church. Biblia cere fiecărui creștin veghetor să evalueze ceea ce aude. Apostolul Pavel cerea credincioşilor din Corint: „Judecați voi ce spun” (1 Corinteni 10.15) și: „doi sau trei profeţi să vorbească, iar ceilalți să judece” (1 Corinteni 14.29).

 

mai mult... DOWNLOAD (PDF)